• Главная
  • Новости
  • Авто
  • Аналітики попередили: конкурент Tesla погрожує захопити 30% ринку дорогих електромобілів
chesno.in.ua, 2020-11-12 17:45

Аналітики попередили: конкурент Tesla погрожує захопити 30% ринку дорогих електромобілів

Аналітики попередили: конкурент Tesla погрожує захопити 30% ринку дорогих електромобілів

Китайська компанія NIO, яка займається розробкою та виробництвом автомобілів з електричними силовими установками, може зайняти до 30% ринку дорогих електрокарів.

Аналітики американського фінансового холдингу JP Morgan розгледіли в китайській компанії NIO величезний потенціал.

«Ця компанія коштує того, щоб в неї вкладати гроші», – йдеться у звіті, розісланому  клієнтам холдингу.

За оцінками JP Morgan, до 2025 року NIO може зайняти близько 7% ринку легкових електромобілів та близько 30% ринку електромобілів преміум-класу. Що робить її потенційною загрозою американської Tesla, частка якої на ринку електрокарів за підсумками 2020 року, ймовірно, складе 28%. Зауважимо, що всі електрокари Tesla відносяться до преміального сегменту. У перспективі, через п’ять років ці дві компанії розділять між собою ринок преміальних електромобілів.

Вчора акції NIO на Нью-йоркській фондовій біржі подорожчали до 44 доларів і, як стверджують в JP Morgan, це ще не межа. Цікаво, що маловідомій за межами Китаю компанії вже вдалося обійти за рівнем капіталізації BMW.

Секрет успіху NIO в ставці на оренду акумуляторів, що дозволило значно знизити стартові ціни на автомобілі. Клієнти зможуть купувати електрокари марки без акумуляторної батареї і брати її на прокат. Бізнес-модель «акумулятор як послуга» (BaaS) компанія запустила в серпні цього року.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть