chesno.in.ua, 2020-11-06 13:30

Фермери продають овочі за найнижчими за три роки цінами

Фермери продають овочі за найнижчими за три роки цінами

Фермери продають овочі за найнижчими за три роки цінами. Про це розповів директор оптового ринку «Шувар» Іван Федишин на своїй сторінці у Facebook.

«Для покупців це безперечно плюс. Особливо, якщо згадати, що рік тому в цей час картопля коштувала по 10-12 грн/кг, а сьогодні — від 5,5 грн/кг. Проте якщо такі низькі ціни збережуться впродовж зими, то наступного року можемо отримати протилежнй ефект. Поясню чому. Через низьку ціну на врожай, менше аграріїв вирощуватимуть овочі у наступному сезоні. А це — менші врожаї, вищі ціни та поява імпорту», — додав він.

У свою чергу керівниця департаменту Аналітика гуртового ринку «Шувар» Тетяна Гетьман зазначила, що початок сезону 2020/21 все більше стає подібним на справжній виклик для аграріїв та трейдерів.

«Але ж бувало і значно гірше? Ми дуже розраховуємо на витримку наших фермерів. У такі непередбачувані часи системні, сплановані продажі рятують як ніколи», — підсумувала вона.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Фермери овочі
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть