chesno.in.ua, 2020-10-16 17:14

Криптовалютам передбачили перемогу над звичайними грошима за 30 років

Криптовалютам передбачили перемогу над звичайними грошима за 30 років

Протягом 30 років криптовалюта витіснить фіатні гроші, спрогнозував співзасновник Morgan Creek Capital Management Марк ЮСКО в інтерв’ю каналу Dash Dinheiro Digital. За його словами, популярність цифрових грошей зростає, а традиційних – падає. Але не факт, що вибір користувачів впаде саме на біткоіни.

Перша криптовалюта не дуже зручна в якості платіжної системи через низьку швидкість транзакцій, додав ЮСКО. У цьому сенсі у Visa є велика перевага – вона працює швидше. На користь BTC – безпека. Visa багаторазово піддавалася атакам хакерів, а біткоін жодного разу не був зламаний за більш ніж 10 років свого існування.

На думку ЮСКО, яку він вперше висловив в лютому на CNBC, коли ринки охопила турбулентність через першу хвилю COVID-19, криптовалюта допомогла власникам захиститися від «фіаско» фіатних грошей.

Емісія біткоінів і інших цифрових активів обмежена, чого не можна сказати про національні валюти, пропозицію яких центральні банки можуть збільшувати на власний розсуд, пояснив ЮСКО. У підсумку це призводить до знецінення грошових накопичень.

ЮСКО зазначив, що не є противником банківської системи. Але політика кількісного пом’якшення, яку проводить уряд США, тільки допомагає великим компаніям врятуватися від банкрутства, стверджує він. Гроші, які виділяються на підтримку економіки, не доходять до звичайних громадян, не призводять до зростання добробуту і не допомагають інноваційному розвитку.

На початку жовтня аналітик Bloomberg Майк Макглоун назвав поступове визнання біткоіна суспільством одним із драйверів майбутнього зростання його вартості. Іншою причиною є монетарна політика держав з випуску валюти. Ці чинники здатні привести до подорожчання першої криптовалюти до $100 тис. за одиницю до 2025 року, припустив експерт.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть