chesno.in.ua, 2020-10-28 13:00

Що зміниться для малих виробників виноробної продукції

Що зміниться для малих виробників виноробної продукції

Мінекономіки оприлюднило проєк змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо розвитку виноградарства та виноробства. 

Проєктом Закону пропонують, зокрема:

✔️ виключити з підакцизних товарів звичайні (неігристі) вина, сусло виноградне, зброджені напої, фактична міцність яких вища за 1,2% об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15% об’ємних одиниць етилового спирту, за умови що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне (ендогенне) походження;

✔️ зняти обмеження для малих виробництв виноробної продукції щодо використання у виробництві придбаних плодів, ягід, винограду, меду;

✔️ дозволити розлив виноробної продукції, зброджених напоїв, одержаних виключно в результаті природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5% об’ємних одиниць у металеві банки із харчового алюмінію;

✔️ встановити, що звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв малі виробники виноробної продукції подають щорічно, замість щомісячної звітності;

✔️ зняти обмеження щодо надання державної підтримки малим виробництвам виноробної продукції, як суб’єктам малого і середнього підприємництва;

✔️ дозволити залучати сімейним фермерським господарствам кваліфікованих найманих працівників (тимчасово) до сезонних робіт, вузькопрофільних фахівців (зокрема механізатор, агроном, зоотехнік).

 

 

 

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

виноробство
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть