chesno.in.ua, 2021-01-22 12:06

В Україні почала дорожчати білокачанна капуста

В Україні почала дорожчати білокачанна капуста

В Україні на поточному тижні намітилася тенденція до підвищення цін на білокачанну капусту. 

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, до середини січня багато виробників розпродали більшу частину запасів. Крім того, на ринку вже майже не залишилося капусти низької якості.

З огляду на стрімке зниження запасів капусти в господарствах, фермери почали стримувати продаж якісної продукції, що і призвело до зростання цін на цьому тижні. Підтверджують цю інформацію і оптові компанії, які відзначають загальне скорочення пропозицій капусти на ринку.

Так, на сьогоднішній день відпускні ціни на білокачанну капусту в фермерських господарствах вже піднялися до 1,50-3,50 грн/кг ($ 0,05-0,12/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Варто відзначити, що незважаючи на подорожчання в сегменті білокачанної капусти, на сьогоднішній день дана продукція на українському ринку все ж коштує в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період.

При цьому, більшість ключових гравців ринку, не виключають, що зростання цін на дану продукцію носить тимчасовий характер. Свою думку, вони аргументують тим, що чергове подорожчання даної продукції, може мотивувати українських фермерів почати розпродаж білокачанної капусти зі сховищ.

 
Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Україна капуста
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть