chesno.in.ua, 2020-06-26 16:23

"Ніяких 10% не існує": у МОЗ назвали показник летальності від коронавірусу в Україні

"Ніяких 10% не існує": у МОЗ назвали показник летальності від коронавірусу в Україні

В Україні показник летальності від COVID-19 становить 2,6%.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

«В Україні 2,6% показник летальності від COVID-19. Ніяких 10% у нас не існує», - це він сказав, відповідаючи на запитання ЗМІ та спростовуючи показник у 10%.

Також Степанов зазначив, що наразі система охорони здоров’я України справляється з своїм основним завданням – надання медичної допомоги. За його словами, стан забезпечення медзакладів всім необхідним для лікування хворих на COVID-19, а також забезпечення лікарів засобами захисту значно покращився у порівнянні з березнем.

Він повідомив, що в стаціонарах лікарень зараз перебувають ті хворі, які мають тяжкий або середньої тяжкості перебіг хвороби, в тому числі з пневмонією.

Степанов зазначив, що наразі вже триває підготовка лікарень другої хвилі. «Виходячи з цифр захворюваності, в тому числі аналізуючи по різних регіонах, як розповсюджується хвороба, заповненість ліжок, звичайно, ми готуємось до розгортання лікарень другої хвилі. Загалом по країні в лікарнях першої хвилі 23 тисячі ліжок, на сьогоднішній день зайнято біля 4 тис. Ситуація різна в різних регіонах. Найбільш напружена ситуація – Чернівецька область і Закарпатська. Тому ми по регіональному принципу будемо готуватися до розгортання лікарень другої хвилі», - сказав Степанов.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Минздрав Covid-2019
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть