chesno.in.ua, 2020-09-07 10:30

З вересня усі українські медики почнуть отримувати доплати: в МОЗ назвали суми

З вересня усі українські медики почнуть отримувати доплати: в МОЗ назвали суми

Вже з вересня українські медичні працівники почнуть отримувати додаткові доплати. В бюджеті на це передбачено близько 6 мільярдів гривень.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ нагадав, що середня заробітна плата в системі охорони здоров'я наразі на 30% нижча за середню заробітну плату в Україні.

"З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати... Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3 560 грн, середній медичний персонал - близько 2 500 грн, і молодший медичний персонал - близько 1 250 грн", - повідомив міністр.

Степанов наголосив, що доплати є лише "першим кроком". Починаючи з наступного року, в уряді будуть пропонувати радикально, суттєво підвищити заробітну плату. Відповідні пропозиції щодо суттєвого збільшення видатків на охорону здоров’я вже подані до Міністерства фінансів.

«На нашу думку, справедлива заробітна плата –це, якщо ми говоримо про лікаря, то після інтернатури він має отримувати заробітну плату починаючи з 20-25 тисяч гривень», - зазначив Степанов.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

медицина Минздрав
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть