chesno.in.ua, 2020-02-10 15:23

Мінверетанів ініціює санкції проти силовиків РФ, які захопили моряків біля Керченської протоки

Мінверетанів ініціює санкції проти силовиків РФ, які захопили моряків біля Керченської протоки

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України ініціює запровадження санкцій проти так званих "слідчих", "прокурорів" і "суддів", які влаштовували політично мотивовані переслідування над українцями в окупованому Криму, і силовиків, які захопили українських моряків в Керченській протоці в 25 листопада 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Фахівці Мінветеранів зібрали достатньо інформації про причетних до акту збройної агресії на судна Військово-морських сил України (які були взяті в полон силовиками РФ 25 листопада 2018 року в Керченській протоці), а також проти так званих «слідчих», «прокурорів» та «суддів», які влаштовували політично мотивовані переслідування, судилища над українськими громадянами на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами проведеної роботи, зокрема спільно із «Кримською правозахисною групою», міністерство підготувало проект розпорядження про застосування обмежувальних заходів (санкцій) проти кількох десятків осіб.

У відомстві заявили, що проект направлено на погодження до профільних органів влади. Після його погодження проект розпорядження буде винесено на розгляд Кабінету міністрів і в разі затвердження урядом стане підставою для ухвалення Радою національної безпеки і оборони України рішення про застосування санкцій.

«Мінветеранів наголошує, що права людини - це основні права, які не підлягають обговоренню і є незаперечними, а їх порушення є найбільшим злочином проти людини», - підкреслив начальник управління з питань АРК і міста Севастополя Сергій Мокренюк.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть