chesno.in.ua, 2020-08-17 17:38

На Закарпатті чиновники наживалися на закупівлі захисних костюмів

На Закарпатті чиновники наживалися на закупівлі захисних костюмів

На Закарпатті викрили злочинну схему посадовців з розтрати десятків мільйонів державних коштів, передбачених на боротьбу з коронавірусною хворобою. Серед причетних – керівники одного з департаментів облдержадміністрації та директор товариства, яке спеціалізується на постачанні медзасобів.

Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Закарпатській області у Facebook.

Зазначається, що з березня по червень цього року причетні до схеми незаконно освоїли майже 30 мільйонів гривень.

«Як з’ясували правоохоронці, кошти були виведені на рахунок приватного товариства як розрахунок за медичні вироби та засоби індивідуального захисту, призначені для медперсоналу у боротьбі з коронавірусною хворобою. Йдеться про закупівлю костюмів біологічного захисту та респіраторів… Замість медичних виробів високого ступеня захисту закарпатські медики отримували неякісні низькопробні замінники. Для конспірації на засобах захисту було нанесено етикетки з назвами постачальника, чим і приховано справжній напис «non-medical mask», - говориться в повідомленні.

Слідство визначено ключове коло осіб, причетних до злочину. Їм повідомили про підозру у розтраті майна, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах організованою групою осіб (ч. 5 ст. 27 – ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть