chesno.in.ua, 2020-03-30 09:23

"Щось пішло не так": евакуйованих з В'єтнаму українців усмиряла Нацгвардія

У неділю, 29 березня, в аеропорту "Бориспіль" евакуйовані з В'єтнаму українці намагалися уникнути обсервації через коронавірус COVID-19.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці в Facebook і розмістив відповідне відео.

"Ситуація наступна. Київ, аеропорт" Бориспіль ", рейс з В'єтнаму щойно прилетів. Українці, які прилетіли в країну, відмовляються від обсервації і вириваються з аеропорту. Щойно. Приїхала поліція і Нацгвардія, але не сильно допомагає. Відео від мого підписника – водія, який зустрічав прибулих в аеропорту ", – написав він.

У ролику видно, як пасажири з валізами намагаються силою прорвати "кордон" медиків, одягнених в костюми спецзахисту, і відкрити скляні двері. Все це супроводжується криками і нецензурною лайкою.

У свою чергу, музичний продюсер Михайло Ясинський написав в Facebook, що рейс з В'єтнаму був повністю безкоштовним для українців, їх евакуювали на новому літаку Airbus 350.

"Його організував в'єтнамський бізнесмен, щоб евакуювати в'єтнамців з України, а посольство України домовилося, щоб заодно захопити й українських громадян дорогою сюди. Умовою польоту була згода на двотижневу обсервацію в одному з готелів Київської області та внесок по €200 із людини на її забезпечення. Спочатку евакуйовувані громадяни погодилися, але після прильоту щось пішло не так", – розповів продюсер.

Тим часом, в пресслужбі аеропорту "Бориспіль" розповіли, що о 14:30 прибув рейс з Хошиміну. Прилетіло 238 громадян України.

У свою чергу, в коментарі виданню речник поліції Київської області Віталіна Грохольська пояснила, що громадяни України, які прилетіли з В'єтнаму відмовилися від організації їх перевезення до місць обсервації.

"Прибули громадяни України з В’єтнаму. Їх планували вивезти гуртом – організовано, автобусами. Однак, ці люди відмовились, адже багато кого з них зустрічали родичі. Вони своїм ходом виїхали з аеропорту. Інформації про те, що вони відмовились від обсервації немає. Вони всі підписали відповідні документи про самоізоляцію і виїхали своїм ходом з "Борисполя", – заявила Грохольська.

За її словами, поліція не склала жодного адмінпротоколу та не затримала жодного громадянина.

"Можливо якісь моменти непорозуміння були, але грубого порушення правопорядку нами не зафіксовано. Нікого не затримано", – додала вона.

Речник поліції пояснила, що всі люди з родичами поїхали до себе додому та не будуть проходити обсервацію ні в яких окремих приміщеннях.

"Підстав для того, щоб їх окремо в обсервації тримати немає. Люди підписують документ про самоізоляцію і зобов'язуються її дотримуватись", – додали в пресслужбі.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть