chesno.in.ua, 2020-07-31 10:23

В ОБСЄ назвали кількість жертв на Донбасі з початку року

В ОБСЄ назвали кількість жертв на Донбасі з початку року

На Донбасі з початку поточного року серед цивільного населення загинуло 8 дюдей, ще 52 отримали поранення.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

«Місія підтвердила повідомлення про 5 жертв серед цивільного населення — усі вони зазнали поранень. Таким чином, загальна кількість жертв серед цивільного населення з початку 2020 року становить 60 осіб: 8 загиблих і 52 поранених», - йдеться у звіті.

Зазначається, що у період із 13 по 26 липня 2020 року СММ зафіксувала близько 8 000 порушень режиму припинення вогню, у тому числі приблизно 2 100 вибухів, супроти орієнтовно 5 200 порушень і приблизно 1 700 вибухів відповідно за два попередні тижні.

«Місія констатувала спокійну ситуацію на ділянці розведення в районі Станиці Луганської; тимчасом на ділянках розведення в районах Золотого та Петрівського зафіксовано порушення режиму припинення вогню та, як і раніше, присутність людей. Крім того, СММ виявила нову військову позицію та укріплення колишніх позицій військового типу на ділянці розведення в районі Петрівського», - вказано у звіті.

Повідомляється, що на тлі спалаху COVID-19 Місія відзначила обмежену чисельність цивільних осіб, які перетинали лінію зіткнення мостом біля Станиці Луганської.

«Багатьом із них відмовляли у пропуску через вимоги щодо реєстрації місця проживання, функціонування системи списків або складнощі з завантаженням додатку для контролю самоізоляції. У Донецькій області контрольні пункти в’їзду-виїзду переважно відкриті, а відповідні блокпости збройних формувань і далі закриті (крім одного блокпоста, який функціонував лише два дні на тиждень). Це істотно обмежувало пересування та створювало труднощі для цивільного населення. Місія стикалася з обмеженнями свободи пересування у 13 випадках (усі випадки, за винятком двох, сталися в непідконтрольних урядові районах)», - йдеться у звіті.

Також зазначається, що безпілотні літальні апарати СММ зазнавали впливу перешкод сигналу з обох боків від лінії зіткнення у 36 випадках, а ще в 6 випадках по них стріляли зі стрілецької зброї (4 рази в непідконтрольних і 2 рази у підконтрольних урядові районах).

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

ОБСЕ Донбасс
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть