chesno.in.ua, 2021-07-12 10:33

Загибель журналіста у Грузії: уряду висунули ультиматум про відставку

Загибель журналіста у Грузії: уряду висунули ультиматум про відставку

У Грузії на акції протесту в центрі Тбілісі у зв'язку зі смертю телеоператора Лексо Лашкарави представники провідних ЗМІ висунули ультиматум уряду, зажадавши, щоб він пішов у відставку у повному складі до 12:00 (11:00 за Києвом) понеділка.

Якщо грузинський уряд не піде на це, в країні пообіцяли безстрокову акцію протесту.

"Ми дали владі строк до 12 години завтрашнього дня. Для нас прийнятне єдине рішення: відставка повного складу уряду на чолі з прем'єром Гарібашвілі і відставка глави Служби державної безпеки Лілуашвілі", – заявив один із організаторів акції, гендиректор телеканалу "Мтаварі" Ніка Гварамія.

Він підкреслив, що якщо вимога не буде виконана, завтра о 6 годині вечора люди знову зберуться на протест.

Біля парламенту Грузії також пройшла хвилина мовчання в пам'ять про загиблого оператора TV Pirveli Лексо Лашкараву.

 

До мітингу після загибелі Лашкарави приєдналися тисячі людей – політики, громадські активісти, журналісти, пересічні громадяни. На захист свободи ЗМІ висловилися абсолютно все медіа-організації, що працюють у Грузії. Протягом чотирьох годин багато з них в прямому ефірі транслювали акцію.

Телеоператора Лексо Лашкараву жорстоко побили під час заворушень 5 липня, коли представники ультраправих рухів "Союз православних батьків" і "Грузинський марш" за підтримки релігійних парафіян і радикальних гомофобів напали на журналістів і опозицію, які прийшли на "Марш гідності" представників грузинських секс-меншин.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Грузія
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть