chesno.in.ua, 2020-08-20 10:00

170 депутатів Ради знімають житло в Києві за бюджетний рахунок. Серед них - мільйонери

170 депутатів Ради знімають житло в Києві за бюджетний рахунок. Серед них - мільйонери

Депутатам нинішнього скликання майже за рік роботи в парламенті держава компенсувала понад 30 млн гривень на оренду житла в столиці. Про це йдеться в розслідуванні "Слідство. Інфо".

За даними журналістів, 170 парламентаріїв в середньому отримували на оренду житла в столиці з бюджету по 20 тисяч гривень щомісяця, при цьому в списку нужденних опинилися депутати-мільйонери.

Журналісти з'ясували, що 75% серед тих, хто отримував компенсацію, складають представники партії "Слуга народу", на них витрачено 23 млн грн компенсації.

Наприклад, депутат «Слуги народу» Андрій Клочко за оренду житла в столиці отримав майже 80 000 гривен компенсації. У той же час він народився і прописаний в Києві. Родичі його і його дружини вже багато років володіють двома квартирами в столиці на 75 і 65 квадратних метрів. Втім, депутат вирішив орендувати ще одну квартиру в Києві на 101 кв. м. за державні гроші.

Позафракційний депутат з Донецької області Сергій Магера, який раніше працював в структурі «Метінвест» Ріната Ахметова, в минулому році заробив 33 мільйони гривень. Ще 23 мільйони мав заощаджень готівкою. При цьому і він отримав компенсацію з держбюджету на оренду житла - майже 200 000 гривень. У своїй декларації політик не вказав, на що саме витрачав ці кошти.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть