• Главная
  • Новости
  • Политика
  • Між грошовою винагородою і місцем в історії України завжди треба обирати місце в історії, Стефанчук
chesno.in.ua, 2023-07-25 17:06

Між грошовою винагородою і місцем в історії України завжди треба обирати місце в історії, Стефанчук

Між грошовою винагородою і місцем в історії України завжди треба обирати місце в історії, Стефанчук

Для відновлення та розвитку післявоєнної України державі необхідні нові амбітні лідери. Але вже на самому початку цього шляху вони мають зробити ключовий вибір, вважає Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Державотворці нового формату мають слідкувати за багатьма речами. Наведу три основні. Перше – це не бути байдужими. Друге – це постійно самовдосконалюватися, незалежно від віку. І третє – пам’ятати про те, що між якоюсь примарною грошовою винагородою і місцем в історії України завжди треба обирати місце в історії», –  сказав він на Всеукраїнському Молодіжному Форумі «Державотворець: Молодь на варті змін».

Форум відбувся у суботу, 22 липня 2023 року, у КВЦ “Парковий”. Подія зібрала понад 800 учасників із 22 областей України, серед яких українські урядовці, відомі підприємці, журналісти та волонтери разом зі студентами. Організатори Форуму – Міністерство молоді та спорту України та Київська школа державного управління ім. Сергія Нижного (КШДУ). Подія відбулась за підтримки Української студентської ліги та Всеукраїнського молодіжного центру.

Форум «Державотворець» став платформою, яка об’єднала досвідчених державних діячів та активну й свідому українську молодь. Завдяки йому студенти з усієї України дізналися про нові можливості розвитку та працевлаштування у державному секторі, а також долучилися до обговорення про те, як залучити молодь до змін в Україні.

Керівники державних структур розповіли про особливості роботи сектору під час війни та про плани на відновлення України. Міністри та очільники відомств запевнили, що відкриті для співпраці з талановитими та активними молодими українцями. «Ми готові запросити певну кількість державотворців до нас на роботу вже цього року», – говорить Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.



Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін рекомендує звернути увагу й на інші можливості державного сектору. «Як казав наш Президент, ми у цій війні на десятки років. І нам треба розуміти, що скажений сусід нікуди не дінеться. Я вам рекомендую подивитися не просто на державну службу, а на оборонний сектор. І в цьому секторі є як державна служба, наприклад, міністерство, так і державні компанії. І мені здається, що державні компанії будуть дуже цікавим місцем роботи, особливо для молоді, на найближче десятиріччя», – говорить він.

Для майбутніх державотворців з’являються і нові освітні можливості. Про партнерство Каліфорнійського Університету Берклі та КШДУ розповіла американська політикиня, ексміністр внутрішньої безпеки США, ексгубернатор штату Аризона, членкиня консультативної ради при президенті з питань розвідки Джанет Енн Наполітано. «Незабаром я особисто буду в Києві, щоб підписати Меморандум про взаєморозуміння. Разом Берклі та КШДУ розроблятимуть академічні програми, будуть проводити дослідження та заходи, які принесуть користь студентам в Україні та в Берклі. Це зблизить українську спільноту вищої освіти з вищою освітою в США. А головне, допоможе виховати наступне покоління лідерів з обох країн разом, у партнерстві», – говорить вона.

Під час заходу було анонсовано старт набору на курс «Державотворець: зміни можливі». Для участі у програмі буде відібрано 35 учасників на основі дворівневого конкурсу. За результатами незалежного оцінювання 15 із них буде запропоновано працевлаштування та/або стажування у державному чи громадському секторі.

«Фіналом Форуму стане конкурс, в якому ми відберемо найкращих учасників, яких будемо навчати, мотивувати, допомагати. І далі направимо їх працювати у державні структури, такі як НАЗК. Я бажаю молоді натхнення, щоб вони стали найкращими лідерами нашої прекрасної нації», – резюмує директорка КШДУ Анна Міщенко.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть