chesno.in.ua, 2021-11-11 17:59

Ставити знак рівності між боротьбою з корупцією у 2019 році і зараз некоректно — Венедіктова

Ставити знак рівності між боротьбою з корупцією у 2019 році і зараз некоректно — Венедіктова
Доповідь щодо недостатньо ефективного використання фондів ЄС у підтримці зусиль України у боротьбі проти корупції, що була представлена у Європейському парламенті, стосується ситуації 2019 року, яку некоректно ототожнювати із станом прокуратури та боротьбою з корупцією сьогодні.

Про це у Брюсселі під час зустрічі з пресою за підсумками триденного візиту до євроінституцій, відповідаючи на запитання Укрінформу, сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

 

«Я у цьому питанні розібралася, ще коли з’явилася ця доповідь. Дуже важливо, що європейські інституції розглядають цей процес. Але в тому, що стосується України - ми бачимо в цій доповіді результати 2019 року. Порівнювати прокуратуру чи боротьбу з корупцією зараз та у 2019 році некоректно», - зауважила Венедіктова.

Вона навела дані соціологічних досліджень, проведених Офісом Ради Європи у Києві. За цими даними, у 2019 році рівень довіри українців до органів прокуратури складав 6%, у 2020 році – 17%, а в 2021 році – вже 27,9%.

«Це безпрецедентне зростання. Ми кожен цей відсоток виборюємо, тому що для нас це важливо. Оцінювати цю доповідь, цей звіт, я думаю, мають у цих високих кабінетах, тому що вони бачать динаміку. Ми про це говорили в Єврокомісії, вчора – з єврокомісаром Рейндерсом (Дідьє Рейндерс, єврокомісар з питань юстиції – ред.) та сьогодні – з Варгеї (Олівер Варгеї, єврокомісар з питань сусідства та розширення - ред.). Ми всі працюємо в умовах ліміту ресурсів, і Європейський Союз, і Україна. Це і фінансові ресурси, це і людські ресурси. Тож ми мусимо ці ресурси максимально ефективно використовувати», - наголосила Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня цього року Суд аудиторів ЄС у Люксембурзі оприлюднив критичну доповідь, яка визнає неефективним використання фондів ЄС, спрямованих на підтримку верховенства права та на боротьбу з корупцією в Україні, та надає рекомендації із внесення коректив у політику ЄС у цій сфері.

9 листопада автор доповіді, член Суду аудиторів ЄС Юхан Партс представив цей документ на спільному засіданні комітетів Європарламенту із закордонних справ та бюджетного контролю.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть