chesno.in.ua, 2020-02-04 11:15

Україна буде боротись з організацією Гюлена, яку Анкара звинувачує у спробі держперевороту

Україна буде боротись з організацією Гюлена, яку Анкара звинувачує у спробі держперевороту

Україна і Туреччина домовились спільно боротися з організацією проповідника Фетхуллаха Гюлена, яка, за твердженням турецької влади, підозрюється у спробі вчинення державного перевороту 15 липня 2016 року.

Про це президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Києві.

«Ми розглянули питання безпеки і боротьби з терористичною організацією FETO (пов'язана з проповідником Фетхуллахом Гюленом, мешкає у США - ред.). Ми домовились і побачили, що повністю збігаються наші думки в такій необхідності», - сказав Ердоган.

Своєю чергою, Зеленський зазначив, що сьогодні в рамках переговорів було приділено багато часу стосовно заборони організації, пов'язаної з проповідником Гюленом, і яка має відношення до деяких навчальних закладів в Україні.

«Говорили дуже детально. Я знаю, що це питання уже було на порядку денному між Україною і Туреччиною. Багато років воно не вирішувалось. Сьогодні я отримав дуже детальні речі, дуже детальні факти від президента Ердогана. Навіть скажу вам відверто - є різні прізвища. Усю цю інформацію я вже передав нашому керівнику Служби безпеки України, який повинен цим питанням займатися», - сказав Зеленський.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Турция Украина
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть