chesno.in.ua, 2020-07-21 19:33

ВР ухвалила законопроект щодо захисту прав на торгові марки

ВР ухвалила законопроект щодо захисту прав на торгові марки

Верховна Рада України на позачерговій сесії ухвалила в цілому проект закону щодо посилення охорони і захисту прав на торговельні марки і промислові зразки та боротьби з патентним тролінгом. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутатів України.

Цей проект закону № 2258 має на меті забезпечення виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на торговельні марки і промислові зразки із правом Європейського Союзу.

Так, законопроектом щодо торгових марок пропонується посилення санкцій за порушення прав торговельної марки, уточнено підстави для відмови у реєстрації або визнання недійсною реєстрації торговельної марки, а також передбачається реєстрація колективної торговельної марки.

Окрім того, щодо промислових зразків законопроектом пропонується правова охорона незареєстрованих промислових зразків, визначається строк чинності прав — не більше 25 років (наразі 15).

Також законопроектом пропонується додатковий адміністративний спосіб анулювання реєстрацій — визнання недійсними свідоцтв на промислові зразки в Апеляційній палаті.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть