chesno.in.ua, 2023-12-05 16:51

EUFF 2023: Європа мовами кіно. Оголошена програма європейського кінофестивалю в Україні

EUFF 2023: Європа мовами кіно. Оголошена програма європейського кінофестивалю в Україні

З 13 по 19 грудня 2023 року в Україні відбудеться онлайн-фестиваль європейського кіно European Film Festival 2023 (EUFF). Організатор – Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з європейськими культурними інституціями Goethe-Institut, Institut Français та Cineuropa.

Цьогорічний фестиваль відкриє для глядачів визначні досягнення європейського кінематографа, а також познайомить із сучасним кіномистецтвом України. EUFF 2023 збере дев’ять стрічок-переможців міжнародних конкурсів. Подивитися їх можна безкоштовно на онлайн-платформі кінофестивалю.

Щоб долучитися до кінофестивалю EUFF 2023, потрібно:

  1. Зареєструватися на сайті eurofest.org.ua;
  2. У зручний час з 13 по 19 грудня безкоштовно взяти фільм у прокат та переглянути його.

До програми EUFF 2023 увійшли такі стрічки як «Люксембург, Люксембург» (Україна), «У будь-який момент» (Фінляндія), «Мій роман із одруженням» (Латвія, Люксембург), «Боги Моленбека» (Фінляндія, Бельгія, Німеччина), «Луццу» (Мальта), «Оскар та Ліллі –– там, де нас ніхто не знає» (Австрія), «Побачення з Ембер» (Ірландія, Велика Британія), «У мене все добре» (Люксембург, Бельгія, Німеччина, Італія), «Колискова» (Іспанія). Повна програма та описи фільмів – на сайті EUFF.

«EUFF – це міжнародний проєкт, який сприяє культурному обміну між країнами ЄС та Україною. Наш спільний вектор розвитку відображається у цьогорічній програмі фестивалю. До неї увійшли і європейські роботи, і, вперше, українська кінострічка.  І це – ознака поглиблення діалогу та зміцнення партнерства між Європою та Україною», – зазначають у Представництві ЄС в Україні.

Організатор: Представництво Європейського Союзу в Україні.

Партнери: Goethe-Institut, Institut Français, Cineuropa.

Медіапартнери: Mind.ua, Bit.ua.

Технічні партнери: Festival Scope, SHIFT27.

***

Довідка:

Представництво ЄС в Україні має статус дипломатичної місії та є одним з понад 130 представництв Європейського Союзу у світі. European Film Festival –– це глобальний культурний проєкт, який реалізується представництвами ЄС по всьому світу з метою популяризації європейських цінностей та сприяння поінформованості про нагальні європейські виклики. Мета фестивалю в Україні – знайомити українців з Європою та її культурою за допомогою кіно.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

EUFF
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть