chesno.in.ua, 2020-07-06 13:54

Максимальний бал на ЗНО 2020 можуть отримати набагато більше дітей, ніж торік – організатори оцінювання

Максимальний бал на ЗНО 2020 можуть отримати набагато більше дітей, ніж торік – організатори оцінювання

Цього року на ЗНО були встановлені відносно низькі порогові бали за тест, тож максимальні 200 балів на тестуванні можуть отримати значно більше дітей, ніж у 2019 році.

Про це розповів в. о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко. Чиновник прокоментував побоювання студентів з приводу того, що в нинішньому році їм буде важко отримати високі бали на ЗНО.

"Пороговий бал «склав/не склав», до якого прив'язана шкала оцінок за ЗНО, визначають спеціально створені експертні групи в регіональних центрах. Ми ще раз акцентували їх увагу на те, що, згідно інструкції, вони маютть насамперед врахувати обставини, що склалися в державі, — багатомісячний період дистанційного навчання», - зазначив він.

«Тому, в порівнянні з минулим роком, порогові бали за тест будуть встановлені низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І це зміна істотна. Її більше відчують ті абітурієнти, які успішно складуть тестування і опиняться на верхівці рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж в минулому», - зазначив Бойко.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть