chesno.in.ua, 2020-09-16 13:46

Стала відома швидкість інтернету від Ілона Маска

Стала відома швидкість інтернету від Ілона Маска

Прийнято вважати, що бездротові технології зв’язку апріорі гірші для онлайн-ігор, перегляду потокового відео через більш високу латентність. Простіше кажучи, при такому з’єднанні команда з комп’ютера користувача повільніше доходить до сервера, ніж по кабелю.

Однак на даний момент очікується відразу дві альтернативи класичному «дроту» – це мобільні мережі 5G і «космічний інтернет» Starlink від компанії SpaceX. Хоча останній варіант вже знаходиться в режимі обмеженого бета-тестування, але, схоже, перспективи у нього величезні.

SpaceX повідомляє, що час затримки сигналу у Starlink досяг показника менше 20 мілісекунд, що відповідає рівню наземного широкосмугового зв’язку. Інакше кажучи, бездротової супутниковий інтернет Маска підходить для онлайн-ігор не гірше, ніж Ethernet чи оптика. Для порівняння, середня затримка для фіксованого широкосмугового зв’язку в США становить 25 мс, а в мобільних мережах вдвічі більше – до 48 мс.

Також заявлено, що канали Starlink вже досягають швидкості завантаження понад 100 Мбіт/сек, що підтверджує тестування FCC. Само собою, наразі це працює тільки в США, а тести проводилися, коли в орбіті було близько 500 супутників. На даний момент їх більше 700.

В цілому ж SpaceX щомісяця виробляє близько 120 супутників Starlink, а компанія планує підняти швидкість до 1 Гбіт/сек. А до цього планується запуск відкритого бета-тесту в багатьох штатах США.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть