chesno.in.ua, 2020-09-22 11:45

Airbus представив три літаки, що працюватимуть на водні

Airbus представив три концепції літаків майбутнього, які під час польоту не викидатимуть вуглекислий газ. Домогтися цього компанія має намір переходом на водень як основне паливо.

Перші два літаки схожі наже вже існуючі авіалайнери. Один з них працюватиме на реактивних двигунах і зможе перевозити 120-200 пасажирів на відстань до 3700 км. Водень в рідкому вигляді передбачається перевозити в хвості за перегородкою, яка забезпечує герметизацію салону.

Прообразом другого авіалайнера стануть існуючі регіональні турбогвинтові літаки. У Airbus припускають, що повітряне судно такого типу зможе літати на відстань до 1800 км і перевозити до 100 пасажирів.

Третя концепція «літаючого крила» є новою для цивільної авіації і ніде зараз не використовується для комерційних перевезень.

Передбачається, що весь фюзеляж вдаватиме із себе крило, всередині якого розмістяться салон на 200 пасажирів і паливні баки. У Airbus підкреслюють, що така концепція дозволяє опрацьовувати різні компонування салону і розташування паливних баків.

Представлені концепції є відправною точкою для проведення подальших досліджень по створенню літака, що не викидатиме вуглекислий газ. Саме тому фінальна версія авіалайнерів в разі, якщо проект стане реальністю, може значно відрізнятися від концепцій.

У Airbus розраховують, що в комерційну експлуатацію водневі літаки надійдуть в 2035 році, проте визнають – їх використання потребують внесення суттєвих змін до інфраструктури аеропортів.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Airbus
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть