chesno.in.ua, 2020-07-21 14:50

Грета Тунберг отримала мільйон євро за боротьбу зі зміною клімату

Грета Тунберг отримала мільйон євро за боротьбу зі зміною клімату

Еко-активістка Грета Тунберг отримала премію за боротьбу зі зміною клімату та екологічною кризою і один мільйон євро.

Про це повідомляє DPA.

Премію 17-річній активістці вручив приватний португальський Фонд Гюльбенкяна. Вона була обрана серед 136 номінантів з 43 країн.

"Це дуже багато значить для мене, і я сподіваюся, що це допоможе мені зробити більше добра у світі", - прокоментувала нагороду Грета Тунберг в Twitter.

Голова журі Хорхе Сампайо зазначив, що "форму, в якій Греті Тунберг вдалося мобілізувати молоде покоління, а також її рішучу боротьбу, щоб змінити статус-кво, який наполегливо чинить опір змінам, роблять її сьогодні однією з найвидатніших особистостей".

Тунберг сказала, що гроші будуть пожертвувані через Фонд Тунберга організаціям і проектам, які працюють по боротьбі зі зміною клімату та екологічною деградацією.

За словами Тунберг, частина призового фонду в розмірі 100 тисяч євро буде пожертвувана SOS Amazonia, кампанії Fridays For Future Brazil, спрямованій на боротьбу з коронавірусом в регіоні Амазонки.

Ще 100 тисяч євро підуть у фонд Stop Ecocide, який проводить кампанії, спрямовані на те, щоб навмисне руйнування природного середовища стало міжнародним злочином.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть