chesno.in.ua, 2020-02-14 17:23

Мінфін США запідозрив Дерипаску у відмиванні грошей Путіна, - Financial Times

Мінфін США запідозрив Дерипаску у відмиванні грошей Путіна, - Financial Times

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США стверджує, що російський бізнесмен Олег Дерипаска володів і відмивав гроші президента Росії Володимира Путіна.

Всі факти, які підтверджують позицію відомства, перераховані в листі OFAC, направленому адвокатам бізнесмена, пише Financial Times.

«У грудні 2016 року, за повідомленнями, визнаний одним із багатьох людей, що володіють майном і відмивають кошти президента Росії Володимира Путіна»,— йдеться в листі.

Також повідомляється, що у вересні 2017 року пан Дерипаска скасував IPO ГАЗу, «щоб покрити відмивання грошей президента Росії Володимира Путіна через корпорацію». На підставі цього Мінфін США не збирається скасовувати персональні санкції щодо російського бізнесмена.

Сам Олег Дерипаска назвав інформацію OFAC чутками, які не доведені та не підтверджені. «Вони не представляють ніякої інформації. Просто здогадки, чутки і балачки»,— сказав він FT. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив FT: «Це неправда». Мінфін США відмовився від коментарів FT щодо цього листа.

Нагадаємо, в квітні 2018 року «Русал», En+ і «Євросибенерго» Олега Дерипаски потрапили до санкційного списку США. У січні 2019 року обмеження були зняті в обмін на втрату контролю над компаніями з боку пана Дерипаски. У липні компанія En+ перереєструвалася в Калінінградській області.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть