• Главная
  • Новости
  • Мир
  • Протести в Сербії: проросійські ЗМІ розповсюджують фейк про "найманців з України" серед протестувальників
chesno.in.ua, 2020-07-10 09:23

Протести в Сербії: проросійські ЗМІ розповсюджують фейк про "найманців з України" серед протестувальників

Протести в Сербії: проросійські ЗМІ розповсюджують фейк про "найманців з України" серед протестувальників

Російська Федерація поширює у сербському інформаційному полі неправдиву інформацію про нібито причетність українців до масових заворушень у Сербії.

Україна не має інформації про участь своїх громадян в цих подіях, повідомляє посольство України у Сербії.

У дипломатичному представництві наголосили, що Україна жодним чином не намагається втрутитися у внутрішньополітичну ситуацію в Сербії, а заяви російських та проросійських ЗМІ про "український сценарій" є неправдивими.

"Посольство України має честь звернутися до ЗМІ в Сербії із проханням не поширювати неправдиву інформацію про Україну і громадян України щодо ситуації в Сербії", - заявили в посольстві.

Раніше сербське видання Alo написало, що в протестах беруть участь "найманці з України": члени приватної військової компанії Blackwater, громадяни Сербії, які воювали на Донбасі на боці української армії. Це одразу підхопили російські видання.

Нагадаємо, днями у Белграді спалахнули масові протести через посилення карантину в Сербії. Уряд вирішив запровадити у столиці комендантську годину.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть