• Главная
  • Новости
  • Мир
  • Тихановській погрожували: в Литві розкрили подробиці втечі суперниці Лукашенка
chesno.in.ua, 2020-08-13 13:54

Тихановській погрожували: в Литві розкрили подробиці втечі суперниці Лукашенка

Тихановській погрожували: в Литві розкрили подробиці втечі суперниці Лукашенка

Литовська влада не знала про намір білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської, яка днями втекла до Литви, приїхати до цієї країни і не обговорювали це з офіційним Мінськом.

Про в інтерв'ю "Ехо Москви" заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

"Я так розумію, їй запропонували, як ми вже казали, не дуже великий вибір: або залишити країну, або інші якісь, не дуже зручні варіанти, скажімо. І вона вирішила приїхати, оскільки у неї є віза. І влада сприяла цьому. Може, це теж була частина плану, що її не буде в країні – менше, скажімо, буде причин для хвилювань", – сказав Лінкявічюс.

Він наголосив, що Вільнюс не запрошував Тихановську – в липні вона отримала литовську річну візу і скористалася правом приїхати. Зараз, згідно з литовським правилами, опозиціонерка проходить двотижневий карантин.

Глава МЗС Литви зажадав, аби влада Білорусі припинила насильство по стосовно демонстрантів, відпустила всіх затриманих під час антиурядових акцій і почала діалог з опозицією. Інакше Євросоюз може ввести санкції.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Беларусь
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть