chesno.in.ua, 2021-02-11 17:11

У містах Європи популяризується новий агротренд

У містах Європи популяризується новий агротренд

Новим трендом у Європі є напрямок на міські городи. Міське городництво сприяє покращенню екології і стає все більш популярним. 

Салат, помідори і зелень ростуть посеред Амстердама, Барселони, Будапешта. Тільки у Лондоні нараховується більше 12-ти офіційних місць для вирощування зелені, овочі та фруктів. За певну оплату в зелених зонах можна провести пікнік і взяти участь у майстер-класах з вирощування в міських умовах.

Не залишилися осторонь і Франція – влада Парижу виділяють землю під городи, і вже зараза у французькій столиці такі насадження займають більше 30 га. Передбачається, що до 2050 року міське землеробство допоможе досягти нульових викидів шкідливих речовин.

Якщо продукти можна виробляти прямо у місті, їх не потрібно довго везти до споживачів. Це означає, скорочення шкідливих викидів від транспорту, до того ж менше фруктів та овочів псуються у дорозі.

За розвиток міського городництва взялася і Фінляндія. Не дивлячись на суворий клімат, міні-ферми виробляють стільки агропродукції, що її вистачає не тільки для особистого споживання, а й для продажу. Городи в Фінляндії будуть розвивати і облаштовувати на дахах будинків, у дворах і навіть під землею. Як правило, більшість з таких дільниць – кустарні, без професійних систем зрошення та теплиць.

 

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Європа агротренд
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть