chesno.in.ua, 2021-09-06 12:51

В Україні запрацює національна біржа з торгівлі капіталом

В Україні запрацює національна біржа з торгівлі капіталом

Кабмін ініціював робочу групу для створення в Україні Національної біржі з торгівлі капіталом і товарами. В Україні створять Національну біржу з торгівлі капіталом і товарами (NEXT-UA). Відповідне рішення про утворення робочої групи на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України, ЄБРР, Американською торговельною палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку, а також затвердження її посадового складу та положення про неї було ухвалено 1 вересня на засіданні Кабміну, повідомляє Мінекономіки.

Метою робочої групи є створення в національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках – NEXT-UA, що включатиме торговельний, кліринговий та розрахунковий функціонал. Йдеться про торгівлю різними активами, включно з цінними паперами (як державними, так і корпоративними) та товарними деривативами (продукцією енергетичного та аграрного ринку).

Як заявив перший заступник міністра економіки Володимир Гринюк, серед фінансових інструментів у 2020 році найбільшим попитом на українському фондовому ринку користувалися державні облігації України.

 “Обсяг торгів ними становив 329,8 млрд грн, це 98,3% обсягу торгів організованого ринку цінних паперів. В той час як обсяг торгів акціями складав лише 0,6 млрд грн, а корпоративними облігаціями – 0,9 млрд грн. Створення національного механізму біржової торгівлі NEXT-UA стане головним завданням робочої групи, що сприятиме зміцненню інфраструктури ринків капіталу та організованих товарних ринків”, – додав він.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Кабмін
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть