chesno.in.ua, 2021-11-24 11:32

Які професії в Україні згодом зникнуть, а які будуть приносити більший заробіток

Які професії в Україні згодом зникнуть, а які будуть приносити більший заробіток

У найближчі роки в Україні деякі професії зникнуть, а рівень безробіття може збільшитись - причиною стане прогрес.

Про це повідомив директор Київської школи економіки Тимофій Милованов в ефірі ток-шоу "Діалог з країною".

Професії майбутнього

Милованов назвав професії, які або зникнуть, або не зможуть принести багато грошей працівникам.

"Зникнуть робочі місця операціоністів. Все більше і більше буде роботи онлайн. Будуть залишатися операціоністи в банках. Але їх буде ставати менше. Всі такі "рутинні" сервісні професії, ті, які легко, автоматизувати, будуть зникати", - зазначив директор Київської школи економіки.

Також він розповів, на які професії попит буде тільки збільшуватися.

"А на такі професії, як масажист, попит буде збільшуватися - таке комп’ютер не замінить. Тобто, якщо людина сидить і легко "забиває" щось в комп’ютер, це буде просто автоматизувати і це буде зникати. А там, де людина напряму працює з людиною, наприклад, репетитор, тьютор, вчитель танців, такі професії будуть залишатись. Але вони не будуть давати багато грошей", - заявив Милованов.

Але також він пояснив, працівники яких спеціальностей зможуть заробити багато.

"Багато грошей будуть давати такі професії, де людина вміє працювати з розвитком нових програм комп’ютерних, де вона може допомагати автоматизації. Це такі як інженер-дизайнер, але в сучасному світі. Для молоді, яка розбирається в ІТ, це добре. Але для багатьох людей будуть виклики. Тому тут треба думати і державі, і кожному особисто, як нам навчатися", - розповів експерт.

Інші новини про роботу:

  • Для українців під час вибору роботи найважливішим критерієм є заробітна платня. Престижність соціальний статус і кар'єра – на останніх місцях.
  • Пандемія коронавірусу призвела до того, що за межею бідності опинилися понад 100 мільйонів працівників по всьому світу. Пандемія посилила нерівність на ринку праці і найбільше постраждали саме жінки
Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

професії заробіток
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть