
Щоб почати правильно харчуватись та збалансувати свій раціон, треба почати з найменшого – замінити звичні продукти харчування на більш корисні альтернативи.
✔️Авокадо замість вершкового масла
Незважаючи на те, що вершкове масло поступово реабілітується в очах прихильників правильного харчування, багато хто схильний заміняти його авокадо – як продукт з високим вмістом поліненасичених жирних кислот, вітамінів А, С і D, заліза і магнію. До того ж стигле авокадо практично універсальне: може використовуватися і як намазка, і для смаження, і в якості заправки або соусу.
✔️Фруктові чипси замість картопляних
На відміну від популярних картопляних чипсів, снеки з фруктів, як правило, не обсмажуються в маслі, а проходять більш щадну обробку – дегідрації. Це дозволяє зберегти максимум корисних речовин і оригінальний насичений смак. Фріпси – ідеальний варіант для перекусу: чудово втамовують голод завдяки високому вмісту клітковини, займають мало місця і доступні в більшості торгових мереж.
✔️Цільнозерновий хліб замість звичайного білого
Користь цільнозернових продуктів науково доведена: Всесвітня організація охорони здоров’я вважає їх, поряд з овочами, фруктами і бобовими, основою здорового харчування. Найпростіший спосіб збагатити раціон цільними злаками – хлібу з меленої муки віддати перевагу альтернативі з незайманих зерен пшениці, жита, кукурудзи або ячменю. Знайти його не складе труднощів: як правило, такий хліб маркований словосполученням «цільне зерно» або його похідними.
✔️Природні підсолоджувачі замість сахарози
Сахароза, або звичайний цукор, – не панацея для любителів солодкого. Навпаки, тим, хто стежить за фігурою або відмовляється від нього за медичними показаннями, краще звернути увагу на природні цукрозамінники – фруктозу, сорбіт або стевію. Перша в надлишку міститься у фруктах, овочах і меді. Сорбіт слід шукати в ягодах і сухофруктах, а стевія, як трава, продається подрібненою і упакованою. Втім, фруктозу і сорбіт також можна придбати в синтезованому вигляді – у формі порошку.
✔️Йогурт замість майонезу
Поки навколо майонезу ведуться запеклі суперечки, його місце в салатах, закусках і при запіканні займає нейтральний йогурт. Володіючи підходящої фактурою, але не маючи вираженого смаку, він служить прекрасною основою для експериментів з приправами, рослинними оліями і оцтом, горіхами і сухофруктами. На базі йогурту легко створити найрізноманітніші соуси, заправки і маринади – від класичних середземноморських дзадзики і хайдарі до пряного огіркового вінегрету.
✔️Вівсянка замість пластівці
Пластівці на сніданок – це швидко, зручно і дуже солодко. В одній порції кукурудзяних пластівців міститься до чверті добової норми цукру, що фактично зводить нанівець їх сильні сторони. Інша справа – вівсянка: звучить не дуже смачно, але максимально корисно. Головне – досвідченим шляхом добитися ідеальної консистенції і підібрати гармонійну пару: червоні ягоди, шматочок гіркого шоколаду або жменю горіхів.
-
14.04.25 08:29
Генштаб: по состоянию на 14 апреля общие потери вражеской армии в личном составе составили 933 980 солдатОбщие боевые потери армии России с 24.02.22 по 14.04.25 ориентировочно составили около 933980 человек.
Читать далее > -
13.04.25 08:33
Генштаб: по состоянию на 13 апреля общие потери вражеской армии в личном составе составили 932 670 солдатЗа последние сутки с 12 на 13 апреля, россияне потеряли на войне против Украины более 1200 солдат и большое количество артиллерийских систем и беспилотников.
Читать далее > -
12.04.25 09:28
Генштаб: по состоянию на 12 апреля общие потери вражеской армии в личном составе составили 931 450 солдатЗа последние сутки с 11 на 12 апреля, российская армия потеряла на войне в Украине 1240 солдат, две реактивные системы залпового огня и более 50 артиллерийских систем9
Читать далее > -
11.04.25 08:31
Генштаб: по состоянию на 11 апреля общие потери вражеской армии в личном составе составили 930 210 солдатСилы обороны Украины ликвидировали за сутки еще 1210 российских захватчиков. Поэтому общие потери страны-агрессора в личном составе в войне против Украины уже превысили 930 тысяч военных.
Читать далее >