У городній зелені міститься багато вітамінів, мінералів і корисних речовин, які потрібні нашому організму. Її можна додавати в салати, супи та інші страви, щоб надати їм аромату літа. Але при цьому зелень здатна і нашкодити.
Дієтологи кажуть, що будь-який вид зелені, попри свої корисні властивості, довго перетравлюється і може нашкодити роботі шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Особливо гостро це можуть відчувати люди, у яких є проблеми з органами травлення.
Також медики зазначили, що корисною є лише свіжа зелень. Якщо її піддати термічній обробці, то вона втратить близько 90% своїх вітамінів і цінних мікроелементів.
Щоб вона не так шкодила підшлунковій залозі, намагайтеся не вживати зелень на голодний шлунок. Наприклад, окрошку, яка так популярна в літній сезон, дієтологи радять їсти не більше двох разів на тиждень. Поєднання зелені, редиски та квасу — важке навантаження на шлунково-кишковий тракт.