
Солодка їжа здається ще солодшою, якщо вживати її з чашкою кави. Такого висновку дыйшли вчені з Орхуського університету, опублікувавши своє дослідження в журналі Foods.
В роботі 156 випробовуваних тестували свій нюх і відчуття смаку до і після вживання кави. Дослідники виявили, що на нюх кава не впливала, а ось на почуття смаку так, повідомляє medikforum.
«Люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодкого і менш чутливими до гіркоти», - говорить доцент Орхуського університету Олександр Вік Фьельдстад, який приймав участь у проведенні дослідження.
Що цікаво, вчені провели повторне тестування з кавою без кофеїну і результат був тим же. Відповідно, ефект посилення не належить цій речовині.
-
12.01.22 17:17
Ученые заподозрили лабораторное происхождение штамма «дельтакрон»На Кипре обнаружили вариант коронавируса, соединивший мутации дельта- и омикрон-штаммов
Читать далее > -
06.01.22 18:43
Украинские фармацевты собирают информацию о преодолении постковидного синдрома для помощи украинцамФармацевтическая компания "Дарница" проводит анализ и сбор иностранного опыта, а также исследований постковидного синдрома и его преодоления, чтобы обеспечить украинцев надежной информацией
Читать далее > -
05.01.22 01:13
Украинские полярники показали, как "маршируют" пингвиныУкраинские полярники со станции "Академик Вернадский" опубликовали видео, на котором пингвины шеренгами направляются к океану
Читать далее > -
15.01.21 18:10
Умер известный украинский изобретатель ВенцельУмер известный украинский ученый-изобретатель Евгений Венцель
Читать далее >