Солодка їжа здається ще солодшою, якщо вживати її з чашкою кави. Такого висновку дыйшли вчені з Орхуського університету, опублікувавши своє дослідження в журналі Foods.
В роботі 156 випробовуваних тестували свій нюх і відчуття смаку до і після вживання кави. Дослідники виявили, що на нюх кава не впливала, а ось на почуття смаку так, повідомляє medikforum.
«Люди після вживання кави ставали більш чутливими до солодкого і менш чутливими до гіркоти», - говорить доцент Орхуського університету Олександр Вік Фьельдстад, який приймав участь у проведенні дослідження.
Що цікаво, вчені провели повторне тестування з кавою без кофеїну і результат був тим же. Відповідно, ефект посилення не належить цій речовині.
-
17.02.21 08:44
Сезонная экспедиция прибыла на станцию "Академик Вернадский": что будут исследоватьУчастники сезонной экспедиции сегодня прибыли на станцию "Академик Вернадский",
Читать далее > -
31.08.20 13:15
Китайські вчені виявили, що COVID-19 може поширюватись через каналізаціюКитайські дослідники заявили, що коронавірус може передаватись через каналізаційні труби
Читать далее > -
28.08.20 17:45
У ВООЗ пояснили, як проводити тести на коронавірус для людей без симптомівЛюди, які контактували з коронавірусом, але поки не страждають від жодних симптомів, повинні здавати тест. Якщо, звісно, для цього є ресурси й можливості
Читать далее > -
28.08.20 15:45
Newsweek: засіб від комах виявився здатним вбивати коронавірусУ Великій Британії дослідники виявили, що інсектицид під назвою Citrodiol ефективно вбиває коронавірус, який викликає хворобу COVID-19
Читать далее >