• Главная
  • Новости
  • Политика
  • 23 серпня у місті Люблін, Польща, в рамках святкування Дня Незалежності України, відбудеться урочисте відкриття виставки "Злочини Росії"
chesno.in.ua, 2024-08-18 18:01

23 серпня у місті Люблін, Польща, в рамках святкування Дня Незалежності України, відбудеться урочисте відкриття виставки "Злочини Росії"

23 серпня у місті Люблін, Польща, в рамках святкування Дня Незалежності України, відбудеться урочисте відкриття виставки "Злочини Росії"

23 серпня у місті Люблін, Польща, в рамках святкування Дня Незалежності України, відбудеться урочисте відкриття виставки "Злочини Росії".

Виставка, на якій представлено роботи українського митця NEIVANMADE, а також перероблені на сучасний лад польські агітаційні плакати часів "червоної більшовітьської навали" на Польщу у 1920 році, покликана не лише підтримати Україну у її боротьбі за свободу і незалежність, але й показати трагедію, яку щодня, щохвилини переживає український народ. Виставка буде проходити під патронатом  Генерального Консула України в Польщі, Олега Куця.


Володар виставки, Голова Правління польського Фонду "Музей перемоги над Деспотизмом", Михайло Стрельніков так каже про неї:"Зараз, у 21 сторіччі, у Європі точиться жорстока інформаційна війна з Росією. Використовуючи усі важелі, від соцмереж типу Фейсбука, Твіттера до Штучного Інтелекту, Росія намагаеться  перемогти Україну, розвернути думки  європейського суспільства проти допомоги для України. І в чей час надважливо донести до європейців через витвори культури та мистецтва, усі жахіття так званого "російського миру" і його незмінну підступну загарбницьку сутність, на протязі останніх століть. Таки виставки як наша, повинні зараз постійно демонструватися по всій Європі. Це наш вклад у справу перемоги над жахливим деспотизмом росії."


Виставка триватиме у Любліні , в Центрі Культури, до 19 вересня,  після чого власники плануючи перевезти її для наступних показів  у місто Жешув, яке Президент України Зеленський назвав містом-рятівником українців.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть