chesno.in.ua, 2022-01-21 16:19

Кулеба різко відповів Заходу за нездатність швидко реагувати на агресію РФ

Кулеба різко відповів Заходу за нездатність швидко реагувати на агресію РФ
Голова МЗС Дмитро Кулеба підкреслив, що Росія здатна діяти нелінійно, а помилки 2014 року не мають повторитися.

Україна не бажає платити кров’ю своїх громадян за нездатність Заходу швидко реагувати на дії Росії, як це було в 2014 році, коли західні країни сумнівалися в тому, хто саме здійснює окупацію Криму.

Як передає Уніан, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу.

За його словами, якщо говорити про потенційне нове вторгнення Росії в Україну, то “не можна його розділяти на маленьке чи велике, бо Росія вже на території України і вбиває українських солдат”.

“Ми маємо трагічний досвід, коли Росія приховувала своїх військових, зриваючи з них всі ознаки приналежності до російської армії для того, щоб захопити Крим, для того, щоб вести наступальні бойові дії на Донбасі. Тому наша позиція, яку ми передаємо Сполученим Штатам Америки і всім іншим країнам, є дуже простою: Росія здатна діяти нелінійно, але помилки 2014-го року не мають права на повторення. І тому ми не сприймемо жодних спроб, якщо вони будуть, пояснити Україні, що не треба чогось робити для стримування Росії, тому що це “недостатньо велике вторгнення” або “недостатньо доказів”, що це російські солдати, може це знову фермери, шахтарі або взагалі невідомі “зелені чоловічки”. Все це пройдено”, – наголосив Кулеба.

У зв’язку з цим глава МЗС наголосив, що Україна вже вивчила усі ці уроки історії.

“Ми не будемо знову платити кров’ю своїх громадян за нездатність партнерів швидко і чітко робити висновки щодо дій Російської Федерації. Ми про це говоримо відверто. У мене немає жодних сумнівів ані в тому, що Сполучені Штати підтримують нас, й особисто президент Байден підтримує Україну, ані в тому, що він підтримує нас не лише словами, а й конкретними справами. Ані в тому, що у разі початку активних бойових дій у Сполучених Штатів і Європейського Союзу не буде іншого вибору, крім як застосувати відповідні жорсткі санкції у відповідь щодо Росії”, – наголосив Кулеба.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть