chesno.in.ua, 2023-05-18 09:55

Не тільки IT: у ЄШКО розповіли, які затребувані спеціалізації дизайну є у 2023 році

Не тільки IT: у ЄШКО розповіли, які затребувані спеціалізації дизайну є у 2023 році

Фахівці європейської школи дистанційної освіти ЄШКО розповіли, які дизайн-професії будуть актуальними у 2023 році, в чому їх особливості та які для них потрібні знання.

У широкому понятті дизайнер — людина, яка створює візуальне втілення об'єктів. Це може бути інтер'єр, одяг, ландшафт, сайт, реклама чи книга. Сьогодні найчастіше цю професію ототожнюють із роботою у діджиталі. Почасти це так, але все ж таки залишилися і, як і раніше, затребувані «олдскульні» дизайнери.

Перевага цієї творчої професії — не обов'язково здобувати вищу освіту та провести як мінімум 4 роки за партою. Щоб придбати необхідні hard skills, достатньо пройти курси дизайну, наламати око та створити релевантне портфоліо.

Які дизайнери потрібні у 2023 році:

  • Ландшафтний дизайнер — спеціаліст з оформлення парків, садів та скверів. До обов'язків входить проектування інженерних конструкцій, планування та розташування малих архітектурних елементів, а також підбір ґрунтів та рослин. Для цієї професії потрібно мати знання в архітектурі, ергономіці, садівництві, урбаністиці та соціальних науках. Також потрібно вміти робити креслення у програмах AutoCAD, SketchUp, Realtime Landscaping Architect та читати проектну документацію.
  • Дизайнер інтер'єрів — спеціаліст, який займається плануванням приміщень, підбором будівельних матеріалів, декору та меблів. Потрібно розбиратися в сучасних будівельних та інженерних технологіях, процювати в програмах ArchiCAD, 3ds Max, SketchUp, Layout.

Також затребувані професії у 2023 році: графічний дизайнер та комерційний ілюстратор, промисловий дизайнер та дизайнер візуальних комунікацій.

У школі ЄШКО розроблено кілька курсів, присвячених дизайну, а саме:

  • дизайн та оформлення інтер'єру;
  • дизайн інтер'єру в 3dsMax;
  • конструювання та дизайн одягу;
  • квітковий дизайн та садово-парковий дизайн.

Також є допоміжні курси, які допоможуть заглибитись у нову професію та здобути корисні навички: курси крою та шиття, фотографія, малювання та живопис.

Крім технічних навичок сучасному дизайнеру бажано володіти розмовною англійською, а також набором soft skills. Знання мови необхідне для більш привабливих пропозицій по роботі.«Гнучкі» чи «м'які» навички допоможуть отримати цю роботу, ефективно працювати у колективі, домовлятися про підвищення, спілкуватися з клієнтами тощо.

Контакти

0-800-211-700

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть