chesno.in.ua, 2021-11-19 17:59

Прикарпатці з польськими партнерами розвиватимуть туризм на Бойківщині

Прикарпатці з польськими партнерами розвиватимуть туризм на Бойківщині

Прикарпатський національний університет, Вища державна професійна школа міста Хелм, Польща, та Брошнів-Осадська громада розпочали реалізацію проєкту «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні».

Проєкт реалізують в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».

Днями в Івано-Франківську відбувся перший із заходів проєкту – міжнародна конференція «Міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні: питання культури бойків».

Участь у заході взяли науковці ПНУ та партнери з міста Хелм, представники Брошнів-Осади, а також управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Презентували, зокрема, туристичний напрямок проєкту. Він включає:

  • розробку Стратегії розвитку туризму Брошнів-Осадської ТГ;
  • створення Туристичного-інформаційного центру;
  • розробку туристичного маршруту об’єктами культурної спадщини Бойківщини, у т.ч. встановлення інформаційного стенду з мапою маршруту;
  • підготовку документації для набуття охоронного статусу нововиявленої пам’ятки архітектури – дерев’яного католицького костелу Святого Сесілія та виготовлення проєктно-кошторисної документації для подальшого відновлення об’єкта;
  • створення електронного реєстру туристичних об’єктів і атракцій Бойківщини;
  • видання промоційних матеріалів, підготовку тематичних наукових публікацій.

За підсумками конференції партнери обговорили спільний план з вивчення та промоції бойківської культурної спадщини у рамках реалізації проєкту.

Проєкт «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні» (PBU2/0822/18) реалізують впродовж року. Бюджет проєкту: 55 664,57 Євро. Грант: 49 541,47 Євро. Мета проєкту: популяризувати історико-культурну спадщину бойківського регіону польсько-українського прикордоння на території Брошнів-Осадської територіальної громади, посилення міжкультурних зв’язків, імплементація спільних заходів зі збереження спадщини та підвищення туристичної привабливості регіону та громади.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

туризм Прикарпаття
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть