chesno.in.ua, 2021-11-05 13:46

Україна опинилася серед претендентів на проведення жіночого Євро

Україна опинилася серед претендентів на проведення жіночого Євро

Україна подала заявку на проведення жіночого чемпіонату Європи з футболу, фінальна частина якого відбудеться у 2025 році.

УЄФА отримала п'ять заявок проведення фінальної частини жіночого Євро-2025. Крім України, на проведення турніру також претендують Франція, Польща, Швейцарія, а також сумісна заявка Данії, Фінляндії, Норвегії та Швеції.

Старт подачі заявок на проведення жіночого Євро з футболу було розпочато в липні 2021 року. Дедлайн - у жовтні 2022 року, після чого виконавчий комітет УЄФА оголосить рішення про господаря турніру.

Для проведення Євро-2025 претенденти на організацію турніру повинні надати інформацію щодо стадіонів, на яких будуть відбуватися матчі. Зокрема, зазначається, що асоціаціям рекомендовано підготувати вісім стадіонів категорії 4 УЄФА, що здатні вмістити 15 тисяч глядачів.

Якщо Україна отримає право на проведення турніру, то це автоматично означатиме участь жіночої збірної у фінальній частині Євро. За всю історію виступів українки лише одного разу потрапляли на чемпіонат Європи: у 2009 році (четверте місце в групі).

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Євро-2025
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть