chesno.in.ua, 2021-11-10 09:46

У Грузії призначено дату першого засідання суду у справі Саакашвілі

У Грузії призначено дату першого засідання суду у справі Саакашвілі

Тбіліський міський суд призначив розгляд судового процесу у справі експрезидента Михеїла Саакашвілі на 10 листопада.

Як повідомляють грузинські видання, судовий процес заплановано розпочати о 12:00 за місцевим часом. Зокрема, судді слухатимуть справи про розгін мітингу опозиції у листопаді 2007 року.

Поки невідомо, де саме відбудеться судовий процес - у в'язниці, чи у судовій залі.

Адвокат ув’язненого колишнього президента Грузії Бека Басілая повідомив, що його підзахисний начебто має прибути до зали суду.

Зі мною зв'язалися представники міського суду та сказали, що на завтрашньому процесі зроблять запит щодо переведення Михеїла Саакашвілі до зали суду. Відповідно, суд зафіксував, що судовий процес має відбутися у Тбіліському міському суді і що вони вимагають переведення Саакашвілі до зали суду, - заявив Басілая.

Довідково: Міхеїл Саакашвілі був президентом Грузії з січня 2004 року по листопад 2013 року. У 2013 році він покинув країну за кілька днів до закінчення терміну президентських повноважень. Відразу після цього проти нього було порушено чотири кримінальні справи, за двома з яких вже винесені вироки. У січні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років позбавлення волі у справі про вбивство у 2006 році співробітника Об'єднаного банку Грузії. У червні 2018 року суд засудив його до шести років позбавлення волі у справі про побиття у 2005 році депутата.

Крім того, Саакашвілі є фігурантом ще кількох кримінальних справ: про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року, погром у телекомпанії "Імеді" та заволодіння майном бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі; про розтрату коштів із держбюджету; про незаконне перетинання державного кордону.

Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Він прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його запроторили до в'язниці, де політик оголосив голодування.

Источник: chesno.in.ua
Новости по теме:

Саакашвілі
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть