Вчені повідомили, що якщо білий рис як гарнір вживати не рекомендується, оскільки в ньому міститься безліч вуглеводів, які підвищують рівень цукру в крові, то бурий рис, навпаки, надзвичайно корисний. Про це повідомляє Food News.
Фахівці відзначають, що саме ця каша як гарнір сприяє зниженню ризику розвитку злоякісних новоутворень і захворювань серця. Оскільки більшість корисних нутрієнтів, вітамінів і мінералів містить саме оболонка, бурий рис вважається більш корисним, ніж звичайний білий.
Вся справа в тому, що в складі бурого рису міститься велика кількість селену і магнію, що запобігають накопиченню холестерину в артеріях, яке провокує розвиток серцево-судинних патологій.
Також продукт містить білки, основні мінерали і клітковину, важливу для хорошої роботи кишечника.
Нові дослідження підтверджують значний потенціал коричневого рису в області зниження ризику онкологічних захворювань, наприклад, раку товстої кишки і грудей. Важливу роль в цьому відіграють його антиоксиданти, істотна концентрація мінералу селену.
Відомо, що бурий рис — це рис коричневого кольору, з якого не була видалена оболонка. У свою чергу, білий рис — це те ж саме зерно, однак з віддаленими плодової і насінної оболонкою (висівками).