
Учені не стали розглядати фактор впливу алкоголю на організм, адже його шкода очевидна. Навіть відмова від алкогольних напоїв не означає, що печінка людини в безпеці.
Як відзначають німецькі вчені, є як мінімум три важливі чинники, які завдають не менших збитків органу і які поширені аж до рівня звичок. Наприклад, регулярне вживання фруктів.
Як пояснили фахівці порталу Focus, в солодких плодах міститься багато фруктози, яка сприяє відкладенню жирів. Печінка відповідає в організмі за гормональний баланс, метаболізм білків, жирів і цукру.
Також вона виводить токсини з організму. Але накопичення надлишків жиру навколо органу призводить до його дисфункції. Сприяє накопиченню жиру навколо печінки і друга причина - малорухливий спосіб життя.
Третьою загрозою названий прийом ліків, так як більшість з них переробляється саме печінкою. Тривожним симптомом негативного впливу препаратів на орган може стати втома і біль у верхній частині живота після прийому таблеток.
У такому випадку експерти радять відмовитися від препарату і звернутися за допомогою до лікарів.
-
18.06.25 08:57
Генштаб: по состоянию на 18 июня общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 007 160 солдатПотери российских войск за минувшие сутки составили 1040 оккупантов, 7 танков, 37 артиллерийских систем, 31 ББМ.
Читать далее > -
17.06.25 10:02
Генштаб: по состоянию на 17 июня общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 006 120 солдатЗа последние сутки, с 16 на 17 июня, потери российских захватчиков на фронте составили еще 1060 солдат.
Читать далее > -
16.06.25 09:03
Генштаб: по состоянию на 16 июня общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 005 060 солдатЗа последние сутки, с 16 на 17 июня, россияне потери на фронте еще 1200 солдат. Также ВСУ уничтожили 18 артсистем и 79 единиц автотехники.
Читать далее > -
15.06.25 08:33
Генштаб: по состоянию на 15 июня общие потери вражеской армии в личном составе составили 1 003 860 солдатЗа последние сутки, с 14 на 15 июня, россияне потеряли в боях против Украины еще 1170 солдат.
Читать далее >